Ankie Stevens

Schoonheidsspecialiste

 De vrouw die een half uurtje per dag aan huidverzorging besteed en geregeld naar de schoonheidsspecialiste gaat en adviezen opvolgt, onderscheidt zich al na het 35ste levensjaar van andere vrouwen en elk jaar wordt dat verschil groter.

Uitgangspunten van MEDEX zijn:

MEDEX producten moeten ook voor een gevoelige huid geschikt zijn.

Waar mogelijk wordt altijd gebruik gemaakt van natuurlijke componenten.

Alle producten ondergaan geregeld onafhankelijke testen, maar niet op dieren.

Geen toevoegingen van kleur en geurstoffen tenzij strikt noodzakelijk.

Nooit wordt bezuinigd op kwaliteit.

 

 Desensible créme van Medex

Deze creme is speciaal bedoeld voor de gevoelige, rode, geëriteerde en couperose huid. Het heeft een gunstige invloed op het kalmeren van de chronisch verwijde haarvaatjes. Het koelere weer komt er weer aan en dan kunnen deze verschijnselen zich weer vaker weer doen.
Werkstoffen b.v kamille: kalmerend en ontstekingswerend .
heermoes: herstellend, helpt bij aanmaak van collageen en
elastine.

Dit is een nachtcréme maar mag gerust bij klachten overdag onder de dagcréme gebruikt worden als extraatje

Prijs € 34,60 50 ml

 

 

ARTISTRY

Artistry is een biologische huidverzorging en wordt niet getest op dieren.

De Essentials-lijn is absoluut parfum vrij en de Hydra-V lijn is matig geparfumeerd

Er worden vitaminen verwerkt die biologisch worden verbouwd.

 

 MOISTURE CREAM ESSENTIALS ( Artistry) 50 ml € 31.50

 Een rijke moisturizer voor de droge huid die hydrateert, maar niet vet aanvoelt.Moisture Cream - essentials by ARTISTRY™

 Wat het voor u doet

  Voedende crème voor de droge huid met hydraterend effect dat 12 uur aanhoudt, en die niet te zwaar op de huid ligt.

  •   Ingrediënten uit natuurlijke grondstoffen helpen de natuurlijke vochtbarrière van de huid te versterken
     
  •   Met blauwe lotus, een veelgeprezen ingrediënt vanwege de kalmerende en verzachtende eigenschappen

 Wat u zult waarderen

 Bent u op zoek naar een effectieve hydratering voor de droge huid, probeer dan essentials by ARTISTRY Moisture Cream. Deze rijke crème voedt de huid intens zonder vet aan te voelen, en verhoogt het vochtgehalte 12 uur lang. Blauwe lotusbloem kalmeert de huid en helpt zichtbare huidbeschadiging voorkomen. Dit huidverzorgingsproduct combineert meerdere voordelen en levert fantastische resultaten!

 Goed om te weten

  •   Met Hydro-Lipid Matrix Blend, die helpt om fijne lijntjes als gevolg van een droge huid te vervagen.
  •   Door de ongeparfumeerde formule zelfs geschikt voor de zeer gevoelige hui

Zeer geschikt voor de vochtarme en droge huid. Ook geschikt voor de “normale” en gevoelige huid

Gebruik: ’s morgens een kleine hoeveelheid met de vingertoppen van binnen naar buiten aanbrengen op de huid. Daarna het product licht “indrukken” in de huid.
Bij een zeer vochtarme huid meerdere malen per dag een kleine hoeveelheid aanbrengen.

 

 

Nieuw Nieuw         Artistry HYDRA-V  lijn

De HYDRA-V lijn bestaat uit een uitgebreid assortiment hydraterend verzorgingsproducten, geïnspireerd door hoogwaardig nobelprijs winnend onderzoek.
Met zeldzame ingrediënten afkomstig uit meerdere delen van de wereld: zuiver water uit Noorwegen, rijke mineralen uit de Himalaya’s en voedzame açai-extracten uit Hawaï.

Ontdek pure hydratatie. De huid bruist van vitaliteit, voelt verfrist aan en is mooi.

 

·

·         Gebaseerd op zuiver water uit de Noorse fjorden wat direct voor een verkwikkend gevoel zorgt.               

·         Geschikt voor alle huidtypen, ook voor een gevoelige kwetsbare huid.

·         In combinatie met Het powersysteem van HYDRA-V zorgt het voor een 270% sterkere Hydratering.

·         Klinische metingen tonen aanzienlijke verbeteringen in de huid aan na 28 dagen gebruik van het powersysteem.

 De lijn bestaat uit een Cleanser, tonic, serum, oogcreme, nachtgel en nachtcreme

Een stap verder in verbetering van uw huid.Power System (voor alle huidtypen) ARTISTRY HYDRA-V™

 

                                    

Hoe kies je de juiste producten bij verschillende huidtypes?

 
Hoe kies je de juiste producten bij verschillende huidtypes?

Net als dat het weer bij elk seizoen verandert, verandert ook onze huid. In de zomer kan onze huid verbranden en smeren we deze in met een zonnebrand om te beschermen. In de herfst laat de gebruinde huid los en exfoliëren we deze meer. In de winter droogt onze huid uit en schreeuwt deze om hydratatie. In de lente, wanneer de rokjes en de korte broeken weer uit de kast gehaald mogen worden, wordt onze huid zomerproof gemaakt. Maar waarom gebruiken de meeste mensen dan dagelijks dezelfde crème? We eten toch ook niet elke dag hetzelfde?!

Speld in een hooiberg

Het vinden van ‘de juiste’ crème of cosmeticalijn kan als het zoeken naar een speld in een hooiberg zijn. Want er zijn ontzettend veel merken en crèmes op de markt waarvan de meeste ingrediënten onherkenbaar beschreven staan op het etiket. In eerste instantie wordt de veelbelovende tekst op het pakje gelezen, we laten ons adviseren, we ruiken eraan en vervolgens moet deze fijn aanvoelen. Maar hoe kiezen we de beste crème of cosmeticalijn uit? Om dat te weten, willen we eerst weten welke producten we juist niet moeten gebruiken.

Potjes laten staan

Allereerst is het belangrijk om crèmes in potjes te laten staan. Producten waar licht of lucht bij kan komen, bevatten hoogstwaarschijnlijk geen hoge concentraties werkzame ingrediënten. Cosmetica in pompjes, flacons of tubes behouden hun werkzame stoffen beter vast doordat er geen zuurstof bij komt.

Alcohol en parfum

Alcohol of parfum zijn veel gebruikte ingrediënten maar kunnen beter achterwege gelaten worden. Alcohol droogt de huid namelijk erg uit, waardoor de huidbarrière beschadigd kan worden. En op parfum kan de huid negatief reageren, doordat parfum nummer 1 allergeen is waardoor allergische reacties kunnen optreden.

Marketing termen  

Geloof niet alles wat op de verpakking staat. ‘hypo-allergeen, of ‘dermatologisch getest’ kan niet onderbouwd worden. Dermatologisch getest betekent dat het product is getest. Dit kan bij 5 mensen zijn, waarbij de uitkomst onbekend is. ‘Dermatologisch getest’ is vrij in gebruik en heeft geen wettelijke inhoud

Hypo-allergene producten geven over het algemeen wat minder irritatie, maar bieden geen enkele garantie bij bijvoorbeeld allergie. De term is niet wettelijk gedefinieerd en is dus vrij te gebruiken.

Waar kies je dan wel voor?

Maar waar moet een crème wel aan voldoen? De zoektocht begint eerst bij het vaststellen van een huidtype. We kunnen deze onderscheiden in: droog, normaal, gecombineerd en vet. Waarvan de grootte van de poriën het huidtype bepaalt. Droog kent nauwelijks poriën en de vette huid kent poriën op het hele gelaat. Daarnaast heeft bijna iedereen wel een vochtarme huid, zelfs een vette huid kan vochtarm zijn. Hydratatie is daarom een must voor ieder huidtype. De ingrediënten in een crème zijn niet minder belangrijk. Goede ingrediënten zijn duur, maar niet alle dure ingrediënten zijn automatisch goed. En verwacht niet dat er in goedkope producten de beste ingrediënten zitten. Ingrediënten moeten afgestemd worden op het huidtype, maar ook op de staat van de huid en het effect dat we ermee willen bereiken. Een vette huid willen we niet nog vetter maken door een crème te gebruiken op basis van olie of glycerine, terwijl een vochtarme huid wel snakt naar glycerine en hyaleronzuur , deze houden beide water in de huid vast. Een gevoelige huid heeft baat bij crèmes met anti-inflammatoire en kalmerende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld allantoine, niacinamide, groene thee of beta glucan.

Ten slotte is het altijd verstandig om cosmetica uit te proberen. Pas na het een paar keer gebruikt te hebben kan hier een goed oordeel over gegeven worden. Kortom, bij elk seizoen past een andere crème die aansluit bij de huid en de wensen.